INFORMACJE



Często pytacie w mailach jak wyglądają moje torty w środku, z czego je wykonuję, jakich produktów używam, a więc:

Podstawą dobrego wypieku ZAWSZE jest produkt dobrej jakości, oczywiście przy założeniu, że co nieco już potrafimy 😊

--Jaja są wiejskie z wolnego wybiegu, nie mam zaufania do jaj ze sklepu, ale mam zaufanie do Pani, która dba o swoje kurki w gospodarstwie :)

--Śmietanka, której używam to ta wysokokaloryczna (tak, tak, niestety ;p) 36%

--Serek mascarpone, ricotta, czekolady i konfitury dobrej jakości- to wszystkie produkty, które zawsze używam w swojej kuchni, piekąc dla mojej rodziny i przyjaciół :)

--Owoce- w sezonie świeże, również do musów owocowych, poza sezonem- mrożone.

--Krem maślany (na maśle nie margarynie) używam jedynie do wierzchniego pokrycia tortu  lub przed nałożeniem lukru plastycznego, natomiast nie przekładam nim tortów.

-- chałwa dobrej jakości, orzechy z ogrodu moich rodziców, syrop klonowy, syrop z agawy,brązowy cukier, melasa, miód ze sprawdzonej pasieki - to nieodłączne wyposażenie mojego kuchennego zaplecza :)


--Nie używam stabilizatorów, fixów, gotowych kremów w proszku itp. dziwactw.